Davčno svetovanje

Davčne rešitve, ki vam zagotovijo prihranke

Davčno področje postaja vse bolj zapleteno, saj je potrebno poleg slovenskih zakonov in predpisov upoštevati tudi zakonodajo Evropske unije. Davčno svetovanje je tako ena izmed storitev, ki lahko podjetju prinese občutne spremembe in prihranke. Naši davčni strokovnjaki imajo tako znanje kot dolgoletne izkušnje, da vam lahko v vsakem trenutku ponudijo pomoč pri sprejemanju odločitev ter svetovanje na najvišjem nivoju.

Na podlagi veljavne zakonodaje glede na vašo specifično situacijo vedno poiščemo optimalne rešitve ter vam pripravimo zanesljiva davčna pojasnila, na podlagi katerih lahko poslovanje prilagodite v skladu z vsemi potrebnimi standardi. Dejstvo je, da je davek odhodek, ki ga je mogoče znižati z uporabo zakonitih metod in sredstev.

Zanesljive in zaupanja vredne davčne storitve

Svetovanje v davčnem postopku
Davčni inšpekcijski nadzori so v poslovanju vsakega podjetja nekaj vsakdanjega, saj država na ta način nadzira pravilnost davčnih obračunov podjetij. Vendar mnogi podjetniki niso navajeni davčnih pregledov in jim predstavljajo velik stres kljub pravilnemu in zakonitemu poslovanju. Poleg tega lahko tudi davčni inšpektor naredi napako, zato je nujno, da celoten davčni inšpekcijski pregled spremlja usposobljen davčni strokovnjak, ki zagotavlja uveljavljanje vseh pravic podjetnika v skladu z Zakonom o davčnem postopku. Tako lahko v primeru neugodnega davčnega zapisnika tudi sestavi pripombe na zapisnik in kasneje pritožbo na odločbo davčnega organa.

Kaj pridobite z odločitvijo za davčno svetovanje?
  • Sprejemanje premišljenih in dobičkonosnih odločitev,
  • skrb za spremljanje zakonodaje prepustite našim strokovnjakom,
  • dosledno urejeni papirji in njihova pravočasna predložitev,
  • optimizacija davčnih stroškov,
  • pomoč strokovnjakov v primeru inšpekcijskih pregledov.
Preventivni davčni pregledi
Naši strokovnjaki lahko poskrbijo za preventivni davčni pregled v vašem podjetju, kar pomeni, da se naš davčni svetovalec postavi v vlogo davčnega inšpektorja ter vas opozori na morebitne nepravilnosti. Končne ugotovitve podamo v poročilu o davčnem pregledu.

Izdelava dokumentacije o transfernih cenah
Po naročilu vam izdelamo dokumentacijo o transfernih cenah, saj je davčna zakonodaja uvedla spremenjene definicije povezanih oseb ter dopolnila zagotavljanje podatkov o transakcijah med povezanimi osebami. Davčni zavezanci morajo pripraviti zelo obsežno dokumentacijo, s katero davčnemu organu dokazujejo, da s transakcijami med povezanimi osebami niso zmanjševali obdavčljivega dobička. Na podlagi našega dosedanjega dela in izkušenj na tem področju vam ponujamo strokovno pomoč pri izdelavi dokumentacije o transfernih cenah ter po potrebi tudi svetovanje.

Obrnite zakonodajo sebi v prid. Zagotovite si dragocene nasvete naših strokovnjakov!

računovodstvo in računovodske storitve

Računovodstvo

Zanesljive računovodske storitve za
večja in manjša podjetja, ki so popolnoma
prilagojene vašim potrebam.

davčno svetovanje podjetjem

Davčno svetovanje

Naši strokovnjaki poskrbijo, da vaše
davčne obveznosti zmanjšamo na
minimum in vam zagotovimo občutne letne prihranke.

finančno poslovni nasveti

Poslovno in finančno
svetovanje

Sprejemajte prave poslovne odločitve, ki
vam bodo prinašale dobiček in skrbele za
optimizacijo vašega poslovanja.